MARIANNE VAN DER MEER – WITTE

Kunstenares, docente & restaurateur. Opgegroeid in Amsterdam, Ossendrecht en Bergen op Zoom, heeft zij nu een atelier in de Zijpestraat te Sint Philipsland in de gemeente Tholen. Marianne heeft haar opleiding aan de academie voor beeldende kunsten “Sint Joost” te Breda in 1977 afgerond met als specialisatie grafische kunsten en schilderen.

Sinds die tijd schildert zij, heeft zich bekwaamd in het restaureren van lijsten en schilderijen en geeft cursussen en workshops. Ze maakt aquarellen, Japanse inkt schilderingen en prachtige werken in pastelkrijt. Portretten en figuren worden spontaan en kalligrafisch  met penselen en zwarte inkt met hier en daar een heldere kleurtoets geschilderd.

De laatste periode houdt zij zich bezig met het maken van Grafisch werk, zoals etsen en zeefdrukken in kleine oplages.

Grote werken op transparant papier worden in perspex gevat en deze platen worden bij voorkeur geëxposeerd in een open ruimte zodat de schildering aan beide zijden zichtbaar is.

Verder doet zij haar inspiratie op in de natuur en schildert zij graag het weidse landschap en zeegezichten. Daarbij past zij diverse technieken toe zoals acryl, aquarel en olieverf zowel op groot als op klein formaat. Ook muurschilderingen zijn in diverse instellingen en bij particulieren in opdracht gemaakt

Het Weegbrughuisje

Werkplaats Sint Phillipsland

Weegbrughuisje en atelier

De weegbrug vormt samen met het weegbrughuisje, gelegen aan het havenplateau te Sint Philipsland, een monument en eigendom van de Heemkundekring. Na contact met de Heemkundekring “Philippuslandt” is het idee ontstaan om het weegbrughuisje als atelier en expositieruimte in te richten. De historische omgeving met het mooie uitzicht op de Krabbenkreek is een inspiratie voor mijn schilderijen.

Op gezette tijden ben ik daar aan het werk en kan iedereen die er belangstelling voor heeft mijn schilderijen en etsen bekijken.