Marianne Witte

Atelier de Grebbe

MARIANNE VAN DER MEER – WITTE

Kunstenares, docente & restaurateur. Opgegroeid in Amsterdam, Ossendrecht en Bergen op Zoom, heeft zij nu een atelier in de Zijpestraat te Sint Philipsland in de gemeente Tholen. Marianne heeft haar opleiding aan de academie voor beeldende kunsten “Sint Joost” te Breda in 1977 afgerond met als specialisatie grafische kunsten en schilderen.

Sinds die tijd schildert zij, heeft zich bekwaamd in het restaureren van lijsten en schilderijen en geeft cursussen en workshops. Ze maakt aquarellen, Japanse inkt schilderingen en werken in pastelkrijt. Portretten en figuren worden spontaan en kalligrafisch  met penselen en zwarte inkt met hier en daar een heldere kleurtoets geschilderd.

De laatste periode houdt zij zich bezig met het maken van Grafisch werk, zoals etsen en zeefdrukken in kleine oplages.

Grote werken op transparant papier worden in perspex gevat en deze platen worden bij voorkeur geëxposeerd in een open ruimte zodat de schildering aan beide zijden zichtbaar is.

Verder doet zij haar inspiratie op in de natuur en schildert zij graag het weidse landschap en zeegezichten. Daarbij past zij diverse technieken toe zoals acryl, aquarel en olieverf zowel op groot als op klein formaat. Ook muurschilderingen zijn in diverse instellingen en bij particulieren in opdracht gemaak

Het Weegbrughuisje

Werkplaats Sint Phillipsland

Weegbrughuisje, atelier en schilderen op locatie

Mijn woonhuis en atelier bevindt zich in de Zijpestraat 3 te Sint Philipsland. Behalve tekenen en schilderen druk ik er ook mijn etsen af op de etspers.
Op mooie locaties in de buurt teken en schilder ik ter plekke zoals bijvoorbeeld de krabbenkreek met mooie luchten weerspiegelend in het water
en aan het Zijpe de schorren en slikken met de wisselende kleuren. De weegbrug vormt samen met het weegbrughuisje,
gelegen aan het havenplateau te Sint Philipsland, een monument en is eigendom van de Heemkundekring.

Na contact met de Heemkundekring “Philippuslandt” is het idee ontstaan om het weegbrughuisje als klein atelier en expositieruimte in te richten.
De historische omgeving met het mooie uitzicht op de Krabbenkreek is een inspiratie voor mijn schilderijen.

Op gezette tijden ben ik daar aan het werk en kan iedereen die er belangstelling voor heeft mijn schilderijen en etsen bekijken.